desember 2011

Mørketida. hva mener du egentlig om den?

.

Noe jeg egentlig aldri har skjønt meg på, er problemet til folk når det gjelder mørketida. Ja det blir mørkt tidlig og er lite lyst på dagene, men hva så? Jeg koser meg masse i dette vintermørket!
Akkurat nå sitter jeg i stua, leser på eksamen, har en god del stearinlys, fyr i peisen, juletre og diverse andre lyskilder rundt om i rommet. Ut av vinduet ser jeg alle de andre husene som mest sannsynligvis gjør det samme, minus eksamenslesing da så klart.

De få timene det er sånn halvt lyst ute, er det ikke så mye som skjer, folk er gjerne på jobb, eller så er de ute å går tur, aker med ungene, ser på tv eller leser bøker, og i disse tider er det jo varetelling på mange butikker også, så da er det det som skjer. Men uansett er det ikke trist at det er mørkt så mye. Dagene er lange og fine.

På dette tidspunktet på dagen er folk ferdige på jobb og spiser middag med familiene sine før de minste ungene (og noen av de større) skal kle på seg masse klær, refleksvester og finne frem akebrettene og rattkjelkene. Jeg hører stadig gledeshyl med en aning skrekk som suser forbi på veien nedfor huset.

På nyttårsaften er det meldt klarvær og minusgrader. Da tenker jeg automatisk, kanskje vi får Nordlys!? Det er jo ikke akkurat som om det er så mye lys her som kan ødelegge den opplevelsen. Det gjelder også gatelykter siden kommunen liksom sparer strøm og sånn på å skru dem av enkelte steder. Hadde vært fantastisk å dele en stjerneklar himmel, nordlys som danser, raketter som eksploderer på himmelen og ett fantastisk menneske som kommer hit i morgen.

På mange måter kan jeg jo skjønne at folk ikke liker at det føles som om det er mørkt hele dagen.
Spesielt de som er vant til å ha det lyst hele året kan det være et sjokk å flytte nordover (og mange mener at Lillehammer og Trondheim er langt nord, selv om det er lyst i rimelig mange timer der). Og for å slenge fakta på bordet, verken Lillehammer eller Trondheim er merket med «mørketids-tegnet» på yr.no. Må innrømme at det var litt morsomt(ikke direkte morsomt, men var litt skadefro) da mine samboere fra året på fhs i Trondheim fikk «vinterdepresjoner» av å bo der en vinter. «Dåkker hadde ikkje kommen tel å overlevd en vinter der æ har vokst opp! Hehe»  Så typisk de her søringan! ;)

Men som jeg sier, jeg liker mørketida. Dagen blir lang og jeg får tid til å gjøre mange ting! Og alle de fine stearinlysene da! Og varme i peisen og og og og ja! Jeg liker det! Selv om jeg må innrømme at det er litt digg å være i Lillehammer om vinteren, det er jo faktisk lyst om dagen.

Jaja, det ble et langt innlegg, men det er noe jeg interesserer meg for.

Hvilket forhold har du til mørketida?
er du en hater eller en elsker, eller bryr du deg ikke?? 

bildet er fra: http://shadowinlight.tumblr.com/

4 negle-design fra desember

.

Jeg har vært lat, og har ikke orket å blogge negler i det siste, men har tatt litt bilder av de neglene jeg har hatt den siste måneden. Ikke har jeg med meg en skikkelig hvit lakk og lite annet utstyr enn noen pensler og dotting tools. Og pga jobbing på rema har jeg ikke villet legge masse arbeid for at de skulle bli ødelagt dagen etterpå. Her er de jeg har hatt. De røde med hvite prikker er det designet jeg har nå, selv om bildet er gammelt. Hva synes dere? 

Nytt design

.


Det forrige designet var ikke helt meg, så jeg satte sammen et nytt et. Jeg har også fått tilbake både Photoshop og Picasa så jeg kunne få redigert bildene mine slik jeg ville. 

 
Er ganske fornøyd med det nye nå, Er kanskje litt småendringer som må gjøres, men gidder ikke nå. 
Hva synes dere?  

God Jul!

.

Det har i grunn ikke skjedd så mye siden sist dere hørte fra meg. Jeg kom hjem den 5. desember og har egentlig bare jobbet fra den 7. til og med lillejulaften. Penger er fint! Men det har skjedd fine ting likevel. Men mer om det senere. 

Gårdagen var fantastisk. Var oppe tidlig for å dra til mine oldeforeldre der de bor, Oldefar (94) spilte julesanger på trekkspill og oldemor sang mens vi andre gikk rundt juletreet. 

Etter å ha fyllt opp magene med kake, kaffe/brus og kransekake dro vi hjem for å se på Tre Nøtter til Askepott som vi tok opp da vi dro til oldemor og oldefar. Spising av litt snop og en kopp gløgg. Julemiddagen bestod av lutefisk, ertestuing, blåbærsuppe, bacon, poteter og gulrøtter.  Fikk Nemi i strømpen og pakke fra Nilenna i posten, jeg ble trukket ut i luke nr 23 i advendtskalenderen på bloggen hennes. Inni pakken var det stjerner, tre nisse sjokkiser og et pyntehjerte. Også var det masse fine julefrimerker på pakken. 

Jeg må si meg veldig fornøyd med gårdagens gaver. En stor rød koffert med 4 hjul, gavekort fra Lush, kjøkkenmaskin, kjøkkenvekt, røde stearinlys, en nydelig sort juleduk med røde nisser på og andre fine ting! Jeg er superfornøyd! 

Fikk også denne gavepakningen og den er allerede blitt testet i badekaret nå i dag! Eeeelsk! Nå glitrer jeg og lukter godt ^^
Til slutt vil jeg bare takke alle dere som har vært innom bloggen min selv om jeg ikke har gitt lyd fra meg. Det har vært 7-9 innom hver dag i hele desember selv om jeg ikke har skrevet noe nytt. Det er noe jeg setter enorm pris på! God Jul alle sammen og jeg håper dere har det flott der dere er og koser dere masse! 

 

Helgens negler

.


det snør det snør tiddelibom! 

lykke er:

.

Når du endelig er ferdig med eksamen !
Når du endelig har juleferie!

image
Når du har funnet den perfekte gutten som ser deg for den du er og liker deg akkurat som du er.

image
Når du har spist koselig middag med nærmere 30 stykker på egon(klassemiddag)
Å se julekalender med søte venninner, spise grøt og drikke gløgg.
Å høre på Vazelina Bilopphøggers - Hemmat tel Jul. 
Å snart reise hjem til jul, mamma og pappa, god mat og julesteming.

Å legge seg i rent sengetøy når du er nydusjet.
Jul i Blåfjell og Jul I Valhall
ENDELIG ADVENTSTID!!!
SNART JUL!


Å lage fin julekalender til gutten sin<3 

image

hihi <3

Jeg har det bra om noen lurer!  

image

Glem nå ikke:
En hvit ring rundt månen + minusgrader  = nedbør/snø!! (SNYYY!!)
Snøkrystall-lys i gardinstanga! 
Se på The Julekalender på YouTube <3 

hits